Geruis uit de Kluis

Bedevaartseizoen 2020

Nu wij ons door de uitbraak van het coronavirus genoodzaakt zien om alle processies en feestelijkheden – waaronder de altaarwijding – af te gelasten willen wij toch even onderstrepen dat Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in 2020 wel degelijk een bedevaartseizoen krijgt! Jullie zijn allemaal van harte welkom bij de bedroefde moeder, zoals elk jaar. Alleen: niet allemaal tegelijk.

Wat we gaan doen is het volgende. Pater Hugo zal de genadekapel het hele bedevaartseizoen – dus tot en met 15 september – extra mooi versieren. Die is vervolgens gewoon open, van 06:00 tot ongeveer 19:30, maar voorlopig niet tijdens de Eucharistievieringen (door de week van 08:30 tot 09:30, in het weekend van 11:00 tot 12:00). Daarbuiten kan iedereen gewoon komen bidden en kaarsjes branden en zakdoeken ruilen en om gebed komen vragen. Daarbij bewaren we braaf anderhalve meter afstand, zoals het hoort. Dat betekent dus ook dat het zou kunnen dat je even moet wachten als er toevallig veel van jullie tegelijk zijn. Omdat Warfhuizen heel anders tikt dan bijvoorbeeld Kevelaer is die kans trouwens niet zo groot.

De Missen kunnen meegevierd worden via de livestream

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required